Afvisning på gadeplan - ROE DIARY

HS10-NW4949S_b-600x799

Nicole Wermers

Torsdag d. 31 December farer jeg rundt i stræderne desperat, for jeg skal finde en lædersnor til mine bordkort.
En mindre vigtig detalje, men stadig en detalje der fuldender min bordopdækning til vores nytårsfest.
Forinden var jeg et forbi Zara, det kunne jo være jeg fandt en endnu pænere kjole til den forventningsfulde aften. Jeg bor på Gråbrødretorv, på hjørnet af Klosterstræde.
På vej hjem går jeg med et søgende blik, efter den lædersnor jeg har i tankerne.
I samme gade ligger der mange sjove butikker. Deriblandt en smukkeforretning.
Smykkerne hænger i lædersnor og i den butik troede jeg min søgen ville ende, viste det sig at tage en helt anden drejning.
Jeg åbner døren dertil og går ind med et ”Hej”.
Før jeg overhovedet får spurgt om snoren, bliver jeg afbrudt af et ”Er det en ægte pels?”.
Inden vinterens kulde rigtig slog sig ned her i landet, investerede jeg i en lang sort overdådig pels.
Hertil svarer jeg selvfølgelig ja, med en anelse stolhed i stemmen, velvidende at pelsen er flot.
For jeg er førhen blevet komplimenteret for den.
Denne gang var det så bare ikke et kompliment jeg fik.
Jeg blev meget provokerende spurgt om ikke jeg havde set skiltet på døren.
Dertil svarer jeg nej og vender blikket på den overklistrede dør og ser skiltet.
Der står ”fur” med en fed rød streg over. Det er sådan et skilt der står uden for parkerne, bare med hund der ikke er i snor.
Jeg kigger usikkert på hende og spørger hvad det skal betyde.
Hun fortæller mig at jeg ikke er velkommen i butikken og om jeg vil være sød at gå.
Få sekunder efter står jeg igen på gaden og tænker på, hvordan hun kunne vide at jeg ikke ville købe alle smykker i hendes forretning. Jeg kunne jo være en god kunde?
Jeg fandt selvfølgelig min snor et andet sted og jeg er klar over at det er hendes butik.
Men er det okay at smide folk ud på grund af et politisk standpunkt?
Det var egentlig lidt chokerende, for jeg har aldrig prøvet det før.
Jeg respekterer selvfølgelig hende holdning, der er jo hendes.
Jeg er dernæst også klar over nogle af de forhold der er, på de steder mange billigere pelse bliver lavet. Men jeg køber jo for helvede kun frilands og økologi? Jeg beder ikke folk om at forlade min lejlighed hvis de medbringer buræg eller ikke-økologisk oksesteg. Det er jo kun min holdning. Skal man holde sådan en holdning for sig selv, når man driver en forretning? Pelsen er som regel, eller aldrig, til gene for andre og hvis den er, har jeg aldrig stødt på sådan en kommentar.
I al provokation tænker jeg jo også at læder er lavet af dyreskind?
Har i oplevet noget ligende?

Jeg forstår sådan set godt hun prøver at brede sit budskab.
Men er det af den grund rimeligt at diskriminere sine kunder?
Det mener jeg ikke.

De bedste hilsner

Skærmbillede 2015-06-12 kl. 12.08.06

roe_sig
Share

7 comments

 1. Nej det har jeg aldrig oplevet.
  Personligt er jeg heller ikke for at man går med ægte pels, men jeg kan jo ikke blande mig i at andre gør det. Dertil mener jeg at der rigtig underligt, at man som sælger må eller bare vil diskriminere kunder. For ville hun også afvise én som gik i laset tøj og var meget usoigneret. Jeg mener det er vel ligemeget hvem der køber det, det giver stadig indkomst?

  Udover det vil jeg bare sige at din blog er meget inspirerende :-)..

 2. Det kan jo gøre lige meget om pelsen er “økologisk” og “frilands”, dyrene bliver slået ihjel ene og alene pga. deres pels.
  Jeg synes det er yderst respektløst over for andre væsener, at slå ihjel pga. “mode”. Èn mink jakke består af 60 mink, altså 60 levende væsener, skal ende deres liv, for at du kan få jakke. Hvordan kan det være fair?

 3. WOW!
  Jeg er i chok!
  Jeg synes det er ærgerligt at os bloggere eller mode/pels elskere, skal diskrimineres pga. vores egne holdninger og valg. Jeg har decideret været bange for at gå i pels i frygt for hvad andre ville tænke, sige eller GØRE. Men nu er jeg nået til det punkt, hvor jeg nok selv skal bestemme hvad jeg går i og hvis folk skal blande sig eller har noget imod det, så kan de kigge den anden vej. Det er jo ikke fordi at vi involverer dem (dem der har imod det) ved at selv at gå i det. Det er VORES valg. Jeg synes det kunne være fedt, hvis du havde nævnt butikken. På den anden side, så fortjener de heller ikke omtale. Hvor er den dame fræk. Jeg hader når politikken og holdningerne tager over. Man kan jo heller ikke bede folk der går i supermarkedet om at forlade butikken, hvis de er iført LÆDERSKO. Folk er så dobbeltmoralske, så det er til at brække sig over.

  Desuden regner man jo også med at man i Danmark behandler pels og dyret ordentligt. Det er måske noget andet, hvis pelsen er købt et sted, hvor man VED at reglerne ikke er i orden. Alt med måde!

  Fedt indlæg og sikke en ubehagelig oplevelse. Synes du skal skrive om din oplevelse på trustpilot.

 4. Hvordan kan hun sige det når hun sælger lædersnore x) magen til dobbelmoral skal man squ ikke lede længe efter i disse dage. Skriv en anmeldelse til Trustpilot og andre steder og advar andre om at gå derind.

 5. Jeg kan godt forstå din frustration, men mange mennesker har netop fået det stærke politiske standpunkt grundet opdagelser som denne: https://www.facebook.com/269.dk/videos/vb.328296663937619/739387359495212/?type=2&theater

  Jeg håber, at du kan sætte dig ind i hvorfor pels virker stødende på nogle mennesker. Det er selvfølgelig ikke ok, at smide dig ud, uden at give dig en forklaring – og jeg kan sagtens sætte mig ind i kundeperspektivet med hensyn til, at du kunne have været en god kunde, dog er der nogle mennesker, som har meget store dyrehjerter, og derfor ikke kan tåle, den måde dyr til pels bliver behandlet på.

  Vh.

 6. Det lyder som en yderst ubehagelig oplevelse! Samtidig tænker jeg også at netop denne opførsel, fra pågældende butiksejer, er med til at gøre at folk der tager afstand fra brug af ægte pels opfattes som skøre fanatikere – hvilket totalt fjerner fokus fra hvorfor hun og andre ikke bryder sig om brugen af pels, hvilket for nogle er et ret vigtigt emne. Jeg tager personligt også stærkt afstand fra brug af pels, af samme årsager som der bliver nævnt i nogle af de andre kommentarere og ville ønske at flere tog stilling til samme, men mener at det du oplevede er virkelig grænseoverskridende og en dybt usympatisk opførsel og tror på ingen måde at dette er måden til at få nogen som helst til at standse op og tænke sig om (hvis det ellers var hendes hensigt) – håber ikke du kommer ud for noget lign.

 7. Selvfølgelig (og dette kan ikke understreges nok – selvfølgelig!) er det helt ok, at hun beder dig om at forlade butikken. Det er hendes butik. Og de valg hun tager, påvirker jo også hendes forretning. Det vil altså sige, at du fx ikke kommer der igen – ligesom mange af dine læsere måske heller ikke vil – men til gengæld kan det være, at hun har en god kundekreds af folk, der er lige så meget imod pels som hende. Det må jo kunne køres rundt for hende. Det er public choice, det er det frie markedet og folks frie valg – og det er noget af det allervigtigste overhovedet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*